DİŞ BEYAZLATMA

DÜŞ YÜZEYİ TONUNUN AÇILMASI

Diş beyazlatma nedir? Nasıl yapılır?

Diş beyazlatma; dişlerinin renginden memnun olmayan bireylerin dişlerinin, diş yüzeyine sürülen özel maddelerle bir veya iki ton açılması işlemidir. Hekiminiz kontrolünde klinikte yapılabileceği gibi, kişiye özel plaklar hazırlanarak belirli dozlarda evde günlük kullanımla da yapıla bilir.

Dişlerime beyazlatma yaptırabilir miyim? Ne kadar kalıcı olur?

Dişlerde ileri düzey aşınma yoksa her hasta beyazlatma yaptırabilir. Ancak bazı renk değişimleri beyazlatma tedavisi ile geçmeyebilir. Diş hekiminiz muayenede sizi bilgilendirecektir. Sigara, çay, kahve gibi renklendiriciler ne kadar çok tüketilirse, beyazlık o kadar çabuk yok olur.

Beyazlatma işlemi hassasiyet yapar mı, dişe zarar verir mi?

Beyazlatma jellerinin klinikte uygulanması sırasında bazı hastalarımızda hassasiyet meydana gelmektedir. Beyazlamanın gerçekleşmesini takiben hassasiyet gidericiler uygulanarak bu hassasiyetin önüne geçilir. Beyazlatma yapılırken dişte herhangi bir aşındırma yapılmadığından dişe zarar veremez.

Sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

Beyazlatma seansını takiben 10 gün süreyle renkli gıdalar tüketilmemesi önerilir. Beyazlatma yapıldıktan sonra esas dişler ve ağızdaki dolgu köprü gibi restorasyonlar arasında renk farkı olacaktır. Sonrasında bu restorasyonların da değişmesi gerekmektedir.