İMPLANT

PROTEZ TEDAVİ METODU

İmplant Nedir?

Diş implantı, bir dişin veya köprünün yerini tutmak için çenenize yerleştirilen yapay bir diş köküdür. Dental implantlar dişeti hastalığı, travma veya başka bir sebepten dolayı tek dişini veya dişlerini kaybetmiş kişiler için bir seçenektir.

İmplant yaptırmak için uygun bir aday mıyım?

Sistemik olarak sağlıklı olan ve iyi bir ağız hijyenine sahip herkes implant yaptırabilir. Yaygın olarak bilinenin aksine; kalp hastalığı, diyabet, tansiyon gibi rahatsızlıklar implant yaptırmaya engel değildir. Şeker hastası olan bireyler de eğer kan şekerleri kontrol altında ise implant yaptırabilirler. Kan sulandırıcı kullanan kişiler de hekimleri ile iletişime geçilip ilaç dozları ayarlanmak kaydıyla implant yaptırabilirler. Ancak kemik erimesi tedavisinde kullanılan bifosfanat grubu ilaçların kullanımı implant uygulaması için engel teşkil edebilir.

İmplant prosedürü nasıl işler?

İmplantınızın nereye ve nasıl yerleştirileceği hekiminiz tarafından planlanır, her vakanın durumuna göre ihtiyaca göre uyarlanmış bir tedavi planı oluşturulur. Gelişmiş anestezi teknikleri ve ilerleyen teknolojiyle, implant operasyonları sırasında acı hissedilmemektedir. Hekimin talimatlarına dikkat edildiği müddetçe, sonrasında da ağrı, şişlik gibi sorunlarla karşılaşılmamaktadır.

İmplant tedavisi ne kadar sürer?

İmplantınız yerleştirildikten sonra, yapılan işleme ve kemiğinizin durumuna göre üzerine protez (Kaplama,köprü vb.)yapılabilmesi için birkaç ay implantınızın kemiğe kaynaması beklenir. Bu sürenin sonunda ise size uygun implant üstü protezinizin yapımına geçilir. Bazı durumlarda implantınızın yerleştirildiği gün de diş yapılması mümkündür. Ama bu prosedür her vakada uygulanamayabilir. Bu prosedüre uygunluğun değerlendirilmesi hekim tarafından yapılır.