Sıkça Sorulan Sorular

Sedasyon ve genel anestezi arasındaki en temel fark; sedasyon uygulamasında hasta yarı uyku halinde olup hastanın bilinci tamamen kapalı değildir, genel anestezi uygulamasında ise hasta tam uyku halinde olup hastanın bilinci tamamen kapalıdır.

Çocuğun uzun süre parmağını emmesi ya da biberon kullanması ileri yaşlarda ‘Açık Kapanış’ denilen anomaliye sebep olabilir. Bunu engellemek için doktorunuza danışarak çocuğunuzun bu alışkanlığını sonlandırmak için bir yöntem deneyebilirsiniz.

Düzenli yapılan diş muayenesi ile sağlıklı bir diş yapısı oluşmasını sağlayabilirsiniz.

Bebeklerin ilk diş muayeneleri genellikle dişleri çıkmaya başladığı zamanlarda 6 ay ile 1 yaş arasında yaptırılmalıdır. Sağlıklı ve kontrollü bir diş yapısı oluşturmak için her 6 ayda bir mutlaka kontrol yaptırılmalıdır.

Invisalign adı verilen tedavi yöntemi ile tel kullanmadan çapraşık diş tedavisini sağlamak mümkündür. Ağız içi kamera yardımıyla dişlerinizin ölçüsünün alınması sonrası size özel, diş ölçülerinize uygun yapılmış şeffaf plaklar (aligner) tel kullanılmadan ortodontik tedavi yapılma imkanı sunar ve çapraşık diş probleminizi ortadan kaldırır.

Daha önceden yaptırılan kanal tedavisi uygulanmış dişe tekrar kanal tedavisi uygulanıp işlem ömrünü uzatmak mümkündür.

Zirkonyumun altyapısı beyaz renkli bir madendir. Porselen kuronun altyapısı ise normal metaldir.

Ön ve arka diş fark etmeksizin bütün dişlere zirkonyum ve porselen kaplama yapılabilir. Fakat altyapısının beyaz maden olması zirkonyum kaplamanın ışığı daha iyi geçirmesini sağlar ve daha estetik bir görüntü sağlar.

Doğal ve estetik bir görüntü oluşturması nedeniyle ön dişlerde çoğunlukla zirkonyum kaplama tercih edilmektedir.

Uygulanacak her işlem öncesinde kronik rahatsızlıklarınız, düzenli kullandığınız ilaçlar ve alerjen durumunuz mutlaka dikkate alınmalı ve bu doğrultuda bir tedavi planı çıkarılmalıdır.

Şeker hastalığı gibi kronik hastalıklarda implant tedavisi sonrası diş eti enfeksiyonu oluşması olası bir durumdur.

Diş tedavisinin en sağlıklı şekilde tamamlanması ve size konforlu bir kullanım sunulabilmesi açısından şeker ve tansiyon gibi kronik rahatsızlığı olan hastalarımız doktorları ve diş hekimimi kontrolünde implant tedavisi yaptırması tavsiye edilir.

İmplant, eksik dişlerin tedavisinde kullanılan çene kemiklerine yerleştirilen yapay diş kökleridir. İmplantlar titanyum veya alaşımlarından üretilir. Ağız sıvılarından etkilenmeyecek ve oluşacak kuvvetlere karşı dayanıklı olacak yapıdadır.

Çene yapısının implanta uygun olup olmadığı panoramik film ve tomografi gibi görüntüleme yöntemleri ile uzman hekim tarafından değerlendirilir. Hekimin değerlendirmeleri ve planlaması sonucu çene ve yüz gelişimini tamamlamış 18 yaş üzerindeki herkese implant tedavisi uygulanabilir.

Diş gıcırdatması probleminde öncelikle gece plağı denenir, sorunun çözülmemesi durumunda çene botoksu uygulanabilir.

Diş taşı temizliği dişe zarar vermez. Aksine tedavi uygulanmadığında diş taşları, diş etinde kanama ve enfeksiyona neden olur. Birçok diş tedavisinde en iyi sonucu alabilmek için hastanın ihtiyacı doğrultusunda diş taşı temizliği yapılarak tedaviye başlanır.

Muayene öncesinde çekilen panoramik film ve uzman diş hekiminin muayenesi sonucunda dişin konumuna, sürülme durumuna ve çene yapısına bağlı olarak endikasyonu değişir. Uzman diş hekiminin yönlendirdiği tedavi planlaması çözüm için en sağlıklısı olacağından bu doğrultuda ilerlenmesi tavsiye edilir.

Diş ipi doğru teknikle kullanıldığında diş ve diş etine herhangi bir zarar vermez. Fakat kullanım öncesinde uzman diş hekimine danışılarak kullanım tekniği öğrenilmelidir.

6 yaşından küçük çocuklar için florürlü diş macunu kullanılmaması önerilir. Yetişkinlerde florürlü diş macunu kullanmanın diş ve diş eti yapısına herhangi bir zararı yoktur.

Diş beyazlatma işlemi hastanın beyazlatma işlemi sonrası ağız ve diş bakımına ve kullanımına da bağlı olarak (düzenli fırçalama, tüketilen gıdalar…) en az 2 sene kullanım olanağı sunar.

Diş fırçalarken meydana gelen diş eti kanaması diş etindeki hastalıktan kaynaklıdır. Diş eti uzmanı tarafından oluşturulan tedavi planlaması ve dişleri doğru fırçalama tekniği ile diş eti kanamasının önüne geçilebilir.

Dişlerde meydana gelen sıcak-soğuk hassasiyeti diş eti çekilmesi ya da dişteki çürüklerden kaynaklanabilir. Uzman diş hekiminin muayenesiyle sorunun nedeni tespit edilerek en doğru tedavi şekli belirlenerek sıcak-soğuk hassasiyeti ortadan kaldırılır.

Kendi sorunuzu mu sormak istiyorsunuz?

+90 276 227 03 47
+90 544 664 66 47

Kliniğimize sıkça sorulan soruları ve yanıtlarını bu sayfamızda sizin için toparlamak istedik. Bunun haricinde sormak istediğiniz sorularınız için iletişim bölümünden formumuzu doldurabilir veya aşağıda yazan irtibat numaralarından bizlere ulaşabilirsiniz.

Ayrıca instagram hesabımızı takip etmeyi unutmayınız.

Daha fazla sorunuz mu var?

Sizleri kliniğimizde ağırlamaktan memnuniyet duyarız.